fbpx

Маја Анастасова-Стојановска

Маја Анастасова-Стојановска 25 години од својот професионален ангажман ги бележи во новинарството. Работела во дневни весници и неделници, во кои ги минала сите скалила од новинар почетник до главен уредник. Ги следела, анализирала и коментирала случувањата на домашниот терен, политички и економски. Сепак, главна сфера на интересирање ѝ се банкарството и финансиите. Соработувала со босански и германски медиуми. Дипломирала Општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“.

Во очекување на подобар живот: Македонија закотвена на европското дно

Маја Анастасова-Стојановска

06.03.19

ALB Маја Анастасова Политичката нестабилност, правната несигурност, коруптивноста… ги испорачуваат сметките, а цехот се плаќа со незначителен...

Се бира монетарен експерт – не политички заложник

Маја Анастасова-Стојановска

21.05.18

Маја Анастасова Стојановска Гувернерот, кој и да е, не е ничиј должник. Ниту на предлагачот, ниту на тие што ќе го изгласаат. Наспроти тоа, должен е...