fbpx

Маја Блажевска Евросимоска

Маја Блажевска Евросимоска е новинарка, дописничка од Скопје за регионалната телевизија Ал Џазира Балканс. Работела во редакцијата во Сараево како заменик на уредникот на вести. Претходно била дел од редакцијата на македонски јазик на Светскиот сервис на БиБиСи. Докторирала комуниколошки науки на Факултетот за политички науки при Универзитетот во Сараево.

Вештачката интелигенција – енигма за македонските медиуми

Маја Блажевска Евросимоска

18.03.24

Додека светот жестоко дебатира за позитивните и негативните последици од најновите системи на вештачка...