fbpx

Мајкл Џ. Боскин

Мајкл Џ. Боскин е професор по економија на Универзитетот Стенфорд и виш соработник во институцијата Хувер. Тој беше претседател на Советот на економски советници на Џорџ Буш од 1989 до 1993 година и ја предводеше таканаречената Боскинска комисија, советодавно тело на Kонгресот што ги истакна грешките во официјалните проценки за инфлацијата во САД.

Најважните случувања во 2023 година

Мајкл Џ. Боскин

29.12.23

Изминатава 2023 година ќе биде запаметена по големиот број на значајни економски, политички и технолошки...