fbpx

Ма Џун и Каио Кох-Везер

Ма Џун, претседавач на кинескиот Комитет за еколошко финансирање и ко-претседавач на студиската група за одржливи финансии на Г-20, бил одговорно лице за економски прашања на Народната банка на Кина. Каио Кох-Везер, претседавач на Одборот на Европската климатска фондација, бил потпретседавач на Групацијата „Дојче банк“ и германски заменик-министер за финансии.

Финансискиот систем во полза на климатските услови

Ма Џун и Каио Кох-Везер

02.03.19

Ма Џун (Ma Jun) и Каио Кох-Везер (Caio Koch-Weser) Светот треба да инвестира 2,4 билиони долари во чиста енергија секоја година, почнувајќи од сега до 2035, за да се...