fbpx

Магдалена Лембовска

Магдалена Лембовска е истражувач за безбедносни прашања во Аналитика Тинк Тенк. Авторка е на повеќе анализи и студии за добро владеење, реформи во безбедносниот сектор, нерегуларна миграција и заштита на човековите права и слободи. Има завршено магистерски студии по Глобален криминал, правда и безбедност на Универзитетот во Единбург.

Политика водена од разузнавање или разузнавање водено од политика

Магдалена Лембовска

04.02.19

МК   ALB м-р Магдалена Лембовска Еден од клучните приоритети треба да биде раскинувањето на нездравата врска меѓу политичарите и...

Полицијата под будното око на граѓаните

Магдалена Лембовска

20.02.18

м-р Магдалена Лембовска Нема законски пречки да се снима полициски службеник за време на вршење на должноста, иако полицијата се противи на тоа....

Реформи во безбедносно-разузнавачките служби – до каде сме?

Магдалена Лембовска

26.09.17

м-р Магдалена Лембовска Пристигна и вториот извештај на Прибе, а контрола на УБК се` уште нема. Реформата на разузнавачките и безбедносните служби...