fbpx

Мариана Мацукато

Професорката Мариана Мацукато е основач и директор на Институтот за иновации и јавна намена (IIPP).

Како да се спречи дигиталниот феудализам

Мариана Мацукато

24.01.20

Мариана Мацукато (Mariana Mazzucato) Со користење на технологии што првично беа развиени од јавниот сектор, компаниите кои работат со дигитални платформи...