fbpx

Mladen Obrenoviç

Mladen Obrenoviç është doktor i shkencave të komunikimit dhe gazetar profesionist me përvojë në media dhe media kroate në Bosnjë dhe Hercegovinë. Karriera e tij profesionale gazetareske u zhvillua në 1996 në Vukovar, ku ai punoi për mediat lokale si korrespondent për Glas Slavonia dhe Jutarnji list, duke mbuluar temën e historisë kroate. Nga 2010 deri në 2013, ata u regjistruan në Zagreb, ku mbuluan politikën ditore dhe temën aktuale të pemëve kroate, të përjashtuara nga sabora kroate, Vlade dhe institucionet ligjore. Në Dolasku dhe Sarajevë, radio për Al Jazeeru Balkans si gazetar, dhe më pas redaktor në portal. Radio është gjithashtu një gazetare e BIRN në Bosnjë dhe Hercegovinë. Ne aktualisht po studiojmë kurse mediatike dhe konferenca shkencore, dhe aktualisht jemi duke studiuar dhe studiuar.

Ndikimi i traumave në shëndetin e viktimave të dhunës me bazë gjinore

Katarina Stavric

10.01.24

Dhuna me bazë gjinore ndaj grave dhe vajzave është një nga shkeljet më të përhapura të të drejtave të njeriut që prek seriozisht të gjitha aspektet e shëndetit dhe sjelljes fizike, seksuale, riprodhuese dhe mendore të...

Muralet vazhdojnë të hapin plagët e luftës dhe të thellojnë ndarjet në Bosnjë dhe Hercegovinë

Mladen Obrenoviç

06.12.21

Mladen Obrenoviç Nëse monumentet në Bosnje dhe Hercegovinë dhe ato kushtuar të gjitha viktimave pa dallim kombësie dhe/ose feje, të cilat së bashku edhe ashtu mund të numërohen me gishtat e dorës, tani po bëhen objekt që po shënojnë territore dhe po...

Është koha për të lejuar shkencën dhe argumentet të drejtojnë politikën

Mladen Obrenoviç

05.11.21

Mladen Obrenoviç Kur ndodhi kriza e koronavirusit, ‘dritat e skenës’ iu drejtuan ekspertëve për një kohë, sepse natyrisht pritej përgjigje prej tyre. ‘Falë virusit’, shpresa që mundësoi kthimin në skenë të profesionit dhe shkencës, të...

Panik për mungesë vaksinash, por kur mbërritën kishte plot „për t’u hedhur“

Mladen Obrenoviç

01.10.21

Mladen Obrenoviç Marrë parasyh mosbesimin e konsiderueshëm dhe ndikimin e fortë të kundërshtarëve të vaksinimit, por edhe me faktin se Bosnja dhe Hercegovina është mjaft vonë me imunizimin masiv në raport me fqinjësinë, dhe në raport me botën,...