fbpx

Масимо Пиглиучи

Масимо Пиглиучи е професор по филозофија на К.Д. Ирани на Градскиот колеџ во Њујорк. Тој е автор на книгата How to Be a Stoic: Using Ancient Philosophy to Live a Modern Life. Неговите блогови може да ги прочитате на patreon.com/PlatoFootnotes.

Човечката природа и етичкиот живот

Масимо Пиглиучи

28.06.19

Масимо Пиглиучи (Massimo Pigliucci) Еволутивните психолози и некои невро-научници велат дека ние лошо се приспособуваме во модерниот контекст – дека во...