fbpx

Пеце Недановски

Пеце Недановски е професор на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (УКИМ). Во периодот 2008-2012 година ја извршуваше функцијата Проректор за финансии, инвестиции и развој на УКИМ, а од 2013 година раководи со постдипломскиот студиум по Управување во јавниот сектор на Економски факултет. Автор е на неколку студии, книги и учебници со економска проблематика.

Ужас или надеж на COP27?

Ендру Стир

Кели Левин

09.11.22

Светските лидери кои овој месец се состанаа на Конференцијата на ОН за климатски промени не треба ниту да очајуваат, ниту радосно да изјавуваат...

Во пресрет на локалните избори: Неколку насоки за идните локални власти за успешен локален економски развој

Пеце Недановски

21.09.17

проф. д-р Пеце Недановски Одделни општини се` уште не можат да ги извршуваат одговорностите преземени oд централната власт заради хроничниот...