fbpx

Филип Н. Хауард

Филип Н. Хауард е професор на Универзитетот во Оксфорд и автор на Lie Machines: How to Save Democracy from Troll Armies, Deceitful Robots, Junk News Operations, and Political Operatives.

Нормализацијата на говорот на омраза во Македонија

Сеад Џигал

12.08.22

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во...

Свиткување на кривата на лажни пандемиски вести

Филип Н. Хауард

31.07.20

Филип Н. Хауард (Philip N. Howard) Во 2016 година се оформи глобалната заедница на проверувачи на факти, чија задача е да се бори против лажни вести и...