fbpx

Петрит Зогај

Петрит Зогај е граѓански активист и активен коментатор на јавните политики во Косово како и директор на Движењето FOL. Под водство на Петрит, Движењето FOL стана една од најактивните граѓански организации што се обидуваат да придонесат кон креирање подобри јавни политики. Петрит студирал политички науки на Универзитетот во Приштина и е автор на голем број публикации на тема транспарентност и борба против корупцијата.

Ниту Косово не е имуно на руската пропаганда во регионот

Петрит Зогај

07.09.22

Се чини јасно дека целокупното инсистирање на Руската Федерација да ја спореди агресијата во Украина со војната во Косово е да создаде алиби на...