Реза Аслан

Реза Аслан, продуцент номиниран за Еми (Emmy) и Пибоди (Peabody), е професор на Универзитетот во Калифорнија, Риверсајд, и автор на книгата „Американски маченик во Персија: Епскиот живот и трагичната смрт на Хауард Баскервил“ (W.W. Norton & Company, 2022).

Соголениот ајатолах

Реза Аслан

26.10.22

Улогата на врховен водач на Иран која се заснова на тврдењето дека тој го отелотворува истиот оној непогрешлив и божествен авторитет како кај...