fbpx

Ристо Дамовски

Ристо Дамовски е дипломиран политиколог на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот Св. Кирил и Методиј, Скопје. Моментално е редовен студент на магистерските студии по Меѓународни односи, европски интеграции и дипломатија. Ги следи општествените и политичките настани во Македонија, регионот и светот. Други сфери на интерес покрај магистерските студии му се политичката психологија и антропологија, историјата и безбедносните прашања.

Хистеричната цензура насочена кон Русија

Ристо Дамовски

04.04.22

Цивилното општество и граѓаните на земјите од Западот не смеат да се навикнат на оваа груба и неоправдана цензура, која сѐ повеќе и повеќе наликува...