fbpx

Рамеш Такур

Рамеш Такур, почесен професор на Националниот универзитет на Австралија, е поранешен Помошник генерален секретар на ООН, кој беше главен писател на вториот извештај на Кофи Анан за реформите на ООН во 2002 година. Тој е автор на The United Nations, Peace and Security: From Collective Security to the Responsibility to Protect.

Губењето на невиноста на Нов Зеланд

Рамеш Такур

03.08.19

Рамеш Такур (Ramesh Thakur) Не смееме да ги уништуваме нашите најценети вредности на слободата во потрагата по недостижна апсолутна безбедност. По...

Постигнувањето на Кофи Анан

Рамеш Такур

24.08.18

Рамеш Такур (Ramesh Thakur) Потрајната дамка на угледот на Анан беше неговата одговорност за рестриктивните толкувања на овластувањата на ООН за...