fbpx

Слаѓана Коматина

Слаѓана Коматина ги заврши магистерските студии на Факултетот за политички науки во Белград, на смерот по јавна администрација, локална самоуправа и јавна политика. Во Центарот за слободни избори и демократија, таа е ангажирана во проекти кои се фокусираат на изборните процеси, локалната самоуправа и медиумите. Таа работеше во деловниот сектор во период од три години, каде нејзиниот главен фокус беше на организирање на настани и координација на секторот за набавки.

Како понатаму во свет(от) кој се соочува со шокови

Бертран Бадрe

Ив Тибергиен

23.09.22

Шоковите кои се случуваат истовремено и распадот на меѓународната соработка го направија управувањето со кризи невозможно - барем со користење на...

Србија по изборите – дали има задоволни по 21 јуни, 2020?

Слаѓана Коматина

26.08.20

Слаѓана Коматина По изборите во јуни, владејачката Српска напредна партија има причини да биде до одреден степен незадоволна од епилогот на овој...