fbpx

Соња Ристеска

Соња Ристеска е проектен референт задолжена за Југоисточна Европа во тинк тенк организацијата Агора (Agora Energiewende) во Берлин, Германија. Таа активно работи на полето на енергетската транзиција во регионот на ЈИЕ.

Обновливите извори и пазарот на електрична енергија – зошто изостанува бумот во Македонија?

Соња Ристеска

04.06.18

м-р Соња Ристеска Падот на трошоците значи дека во Македонија се’ повеќе се исплати да се следи трендот на инвестирање во соларна енергија....

Ќе се зголеми ли производството на струја од обновливите извори на енергија?

Соња Ристеска

08.02.18

м-р Соња Ристеска Производството на струја од обновливите извори на енергија е далеку зад термоцентралите и големите хидроцентрали, како и од...

Поголемо искористување на сонцето – како од пасивни потрошувачи до активни произведувачи на електрична енергија

Соња Ристеска

27.10.17

м-р Соња Ристеска Во Македонија малку се знае за можностите граѓаните активно да се вклучат во енергетскиот систем, не само како корисници туку и...