fbpx

Самет Шабани

Самет Шабани е главен управител во Хоризон Цивитас– Здружение за граѓански активизам и поттикнување на општествена одговорност. Претходно тој работел како истражувач за надворешни и безбедносни политики при Аналитика Тинк Тенк. Неговиот фокус е насочен во темата насилен екстремизам, при што има објавени истражувања и работи на неколку проекти на оваа област. Самет има завршени додипломски студии за политички науки и меѓународни односи во Универзитетот на Истанбул, и Школа за Јавни Политики од Советот на Европа. Тој актуелно е кандидат за магистерски студии во областа Организативен Менаџмент во Меѓународниот Универзитет на Бурч (Сараево), и учесник во две програми: Школата за Политики при Председателството на Северна Македонија, и Одржлива Јавна Администрација при Универзитетот на Малмо.

Зошто ЕУ не ни дава датум?

Самет Шабани

28.07.21

Самет Шабани Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на...

Тероризмот нема вера, но само кога не е „Исламски“

Самет Шабани

15.04.19

ALB Самет Шабани Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот. Тоа е...

Анти-вирус против ИСИС во Македонија: Меѓуверски дијалог

Самет Шабани

21.12.17

Самет Шабани Македонија со години предвидува само „хемотерапија“ за спречување на општествениот рак т.н. ИСИС, што всушност треба да биде...