Сета Тутунџијан

Сета Тутунџијан e основач и извршен директор на Thriving Solutions, член на Високата група на експерти за проценка на потребата од Меѓународната платформа за наука за прехранбени системи и ко-водач на глобалната иницијатива Food is Never Waste.

Глобалната криза со глад е веќе тука

Сета Тутунџијан

27.05.22

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско...