fbpx

Стефан Вељановски

Стефан Вељановски е доктор по економски науки и професор по микро и макро економија на Indiana University Northwest. Тој е исто така сертифициран испитувач на измами (CFE) од Здружението на сертифицирани испитувачи на измама (ACFE) во САД, поседува Lean Six Sigma зелен појас, уверение за јавно лидерство од Harvard Kennedy School, и сертификат за јаглеродна писменост од University of Nottingham.

Планот за раст на Западен Балкан на Урсула фон дер Лајен

Стефан Вељановски

05.06.23

Економскиот план на ЕУ за Западен Балкан сигнализира позитивна иднина за Македонија. Сепак, успехот на оваа иницијатива ќе зависи од ефективната...

Паметно справување со инфлациските шокови

Стефан Вељановски

17.05.23

Во последно време, Македонија се соочува со поголем број на економски предизвици. И покрај тоа, постојат решенија кои можат да придонесат кон...