Џенур Исени

Џенур Исени е политиколог и магистер по дипломатија и меѓународни односи. Студиите ги завршил на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје. Негови истражувачки интереси се меѓународните организации и политичката ситуација во Македонија. Тој е одговорен уредник на КОХА.

Отстранување на ветото и македонските ЕУ интеграции

Џенур Исени

14.12.22

Во Европската унија се погласни се барањата за отстранување на ветото на земјите-членки во сферата на надворешната политика, главно поради прием...