fbpx

Јанис Варуфакис

Јанис Варуфакис е поранешен министер за финансии на Грција. Тој е лидер на политичката партија MeRA25 и професор по економија на Универзитетот во Атина.

Инфлацијата како политичка игра на моќ која тргнала наопаку

Јанис Варуфакис

24.06.22

Стратегијата стара половина век, предводена од корпорации, Вол Стрит, влади и народни банки, и понатаму не е завршена. Како резултат на тоа,...