fbpx

Јаел Тамир

Јаел Тамир, поранешен израелски министер за образование и за имиграција, е претседател на колеџот Шенкар, доцент на Школата за влада „Блаватник“ на Универзитетот Оксфорд, и автор на Liberal Nationalism и Why Nationalism.

Во одбрана на национализмот

Јаел Тамир

02.02.19

Јаел (Јули) Тамир – Yael (Yuli) Tamir Би било погрешно да се претпостави дека светот лишен од национализам автоматски би бил мирен и либерален. Напротив,...