fbpx

Зорана Антовска

Зорана Антовска е дипломиран политиколог на правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Магистерските студии ги запишува на смерот меѓународни односи, европски интеграции и дипломатија. Најголема страст и претставуваат теми поврзани со политичка филозофија и меѓународни односи, но од особено голем интерес и се и теми поврзани со младинска политика, родова еднаковст, човекови права и екологија.

Како Обединетото Кралство ја поби тезата на неофункционализмот за Европската Унија

Зорана Антовска

06.07.22

Се докажува дека ЕУ интеграцијата е дијалектички процес, кој е подложен на динамика и на противтежни сили, процес кој нема да се одвива стабилно,...