fbpx

Зенел Мифтари

Зенел Мифтари дипломирал на Универзитетот „Мајка Тереза“ во Скопје. Тој е вработен во дневниот весник КОХА и главно се занимава со образование и социјални прашања, и е исто така граѓански активист.

Чуму дебатни емисии кога немаме култура на комуникација

Зенел Мифтари

08.11.23

Употребата на говор на омраза е сериозен проблем и мора сериозно да се третира од државните органи, но и од граѓанското општество, вклучително и од...

Предизвиците на медиумите и новинарите во дигиталната ера

Зенел Мифтари

18.09.23

Како што се менува јавната сфера, државата, медиумите, интелектуалците и професионалците мора да се посветат на креирање нови политики и...

Да се врати достоинството на високото образование

Зенел Мифтари

21.08.23

Бројот на студенти во Македонија секоја година се намалува за по 1.000! Генерациите што остануваат ја плаќаат сметката за неангажираноста на...