fbpx

Здравко Савески

Здравко Савески (1976) е доктор на политички науки, синдикалец и долгогодишен активист. До февруари 2016 бил секретар на Мултиетничкиот синдикат на образование, а претходно, професор на ФОН Универзитет – Скопје.

Заедно против молкот: етичко информирање за родово – базираното насилство

Марина Тунева

30.08.23

„Светот нема да биде уништен од оние што прават зло, туку од оние што ги гледаат без да сторат ништо“ - Алберт...

Протестите за замена наспроти протестите за промена

Здравко Савески

15.07.19

ALB Здравко Савески Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. И кога ќе се случат...

Ќе ја дочекаме ли конечно демократијата?

Здравко Савески

25.02.19

ALB д-р Здравко Савески Со оглед на сите проблематични дејствија што од гледна точка на демократијата се случија минатата година, впечаток е дека...

Преспанскиот договор како американски геостратешки потег

Здравко Савески

14.11.18

МК   ALB д-р Здравко Савески Следејќи ги слепо своите геостратешки планови, можно е американските геостратези и во Македонија да направија уште...

Пред секоја болница по еден тенк

Здравко Савески

10.08.18

д-р Здравко Савевски Настрана од прашањето околу името, зачленувањето во НАТО ќе има реперкусии по нашиот животен стандард, реперкусии кои не...

Дали навистина ни треба НАТО?

Здравко Савески

03.04.18

д-р Здравко Савески Сегашната власт троши огромни буџетски средства за нешто што нема многу да придонесе за физичката безбедност во Македонија, за...

Со бастун ли на работа ќе се оди во Македонија?

Здравко Савески

06.03.18

д-р Здравко Савески  „Дупката“ во ПИОМ е резултат на промената на политиките за финансирање на пензискиот систем и ако се сака таа да се намали,...

Пари и партии: за големите пари на големите риби

Здравко Савески

12.12.17

д-р Здравко Савески Некои политички партии вртат големи суми пари од нивното јавно и приватно финансирање. Во 2017, само по основот на обезбедени...