Zdravko Saveski

Zdravko Saveski është doktor i shkencave politike, sindikalist dhe aktivist shumëvjeçar. Ai është anëtar i Presidiumit të së Majtës. Deri në shkurt të vitit 2016, ai ishte sekretar i Sindikatës Multietnike të Arsimit dhe paraprakisht profesor në Universitetin FON - Shkup.

Protestat si zëvendësim përballë protestave për ndryshim

Zdravko Saveski

15.07.19

MK Zdravko Saveski Pjekuria e një populli është të dallojë kur protestat për zëvendësim ja shesin si protesta për ndryshim. Dhe, kur të ndodhin protesta për ndryshim të mos lejohet që ato të shndërrohen deri në protesta për ndërrim, për tu mos u...

A do të arrijmë ta presim më në fund demokracinë?

Zdravko Saveski

25.02.19

МК d-r Zdravko Saveski Duke pasur parasysh të gjitha ngjarjet problematike të cilat ndodhën gjatë vitit të kaluar në pikëpamjen e demokracisë, fitohet përshtypja se edhe konstatimi i përmirësimeve minore të cilat nuk e ndryshojnë kategorizimin e...

Marrëveshja e Prespës si lëvizje gjeostrategjike amerikane

Zdravko Saveski

14.11.18

МК   ALB d-r Zdravko Saveski Duke i përcjellë në mënyrë të verbër planet e veta gjeostrategjike, është e mundur që gjeostrategët  amerikan edhe në Maqedoni të kishin bërë edhe një gabim, në vargun e gabimeve në dy dekadat e fundit,...