fbpx

Регионални инспектори ќе уриваат дивоградби

Интервју

19.08.20

Прегледи

Инспекциските служби се борат со прекршителите на законите со далеку помал број вработени од предвидените со систематизацијата. Има инспекторати со пополнетост која е под 50 отсто од предвидената бројка. Претседателката на Инспекцискиот совет Магдалена Филиповска – Грашкоска во интервјуто за #ResPublica најавува промени во Законот за инспекциски надзор, особено во справувањето со дивоградбите.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии