fbpx

Зошто токму сега ЕУ ги решава споровите на Балканот?

ПОДКАСТ - ЌЕ СЕ БРИШЕ

01.08.18

Прегледи

Европската Унија инсистира да ги реши балканските спорови токму сега заради економското влијание во Западниот Балкан на држави кои претендираат да станат регионални или светски играчи, контролата над протокот на мигрантите и претпазливоста од увоз на нови конфликти. Оттука, дали во Македонија се создава фама на фаталност за забрзано спроведување на Договорот со Грција или ЕУ ни е неопходна бидејќи политичките елити немаат капацитет сами да ги спроведат реформите?

Веб верзија:

ТВ верзија: