fbpx

ResPublica видео подкаст: Учебникарството мора да се ревидира

ПОДКАСТ - ЌЕ СЕ БРИШЕ

30.05.17

Прегледи

Додека учениците се уште чекаат дали ќе имаат екстерно тестирање, просветните работници посочуваат дека еден од приоритетите на новата влада е ревидирање на содржините во учебниците кои промовираат дискутабилни вредности. Зошто надлежните комисии замижуваат пред очигледните пропусти, со коишто (не)свесно се поттикнува граѓанска сервилност и идолократија кон авторитети? За квалитетот и одржливоста на досегашните образовни реформи, во видеоподкастот на #ResPublicaMK разговараме со Сафет Незири, државен советник во Министерството за образование и со Душко Стојановски, професор во гимназија.