fbpx

ResPublica бидео подкаст: Како да се вратат луѓето во иселените региони?

ПОДКАСТ - ЌЕ СЕ БРИШЕ

31.10.17

Прегледи

Додека многу региони во Македонија се иселени, а нивните ресурси неискористени, една третина од вкупното население е сконцентрирано во скопскиот регион. Дополнително, ЕВРОСТАТ проценува дека 250 илјади луѓе си заминале од државата во последните 10 години. Како да се вратат луѓето во иселените региони, во ResPublica видео подкаст дебатираат заменикот министер за локална самоуправа Дејан Павлески и универзитетскиот професор Јорде Јаќимовски.