fbpx

Џебно вето

Апел до Иванов да се откаже од неуставното џебно вето

Светомир Шкариќ

04.07.18

проф. д-р Светомир Шкариќ Указите за прогласување на законите што се повторно изгласани во Собранието треба да ги потпишеш. Тоа ти го налага...

Шверцувањето на двојазичноста и „џебното вето“ на Претседателот

Димитар Апасиев

14.03.18

доц. д-р Димитар Апасиев  Ако се држиме само до правните аспекти на носењето на Законот за употреба на јазиците, недозволиво и правно невозможно...