fbpx

Арта Бериша

Арта Бериша е новинар и асистент предавач на Факултетот за новинарство и масовна комуникација на ААБ колеџот во Приштина. Таа во моментов го води проектот „Вистинит интернет“, чија цел е да го подобри известувањето за онлајн медиумите и да ја подигне свеста кај граѓаните дека не е точно она што го читаат. Бериша работела 10 години на албанската национална телевизија Топ Канал и била член на Управниот одбор на Здружението на новинари на Косово.

100% невистина

Арта Бериша

23.01.19

МК   ALB   SR Арта Бериша Голема е можноста за креирање и дистрибуција на дезинформации меѓу Косово и Србија во тензични периоди меѓу oвие...

Ароганцијата на косовскиот претседател Хашим Тачи кон медиумите

Арта Бериша

25.12.18

МК   ALB   SR Арта Бериша Во временски интервал од 15 минути, претседателот на Косово Хашим Тачи му рече речиси 100 пати „лажеш, манипулираш,...