fbpx

Ангела Делевска

Ангела Делевска е проектна асистентка во Институтот за европска политика. Дипломирала политички науки на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј”- Скопје, а моментално во ЕПИ работи на проекти во склоп на програмата за демократија и владеење на правото. Ангела е дел од тимот на ЕПИ од 2019 година.

Примена на медијацијата им пружа „втора шанса“ на децата во Македонија

Ангела Делевска

22.06.22

Со медијацијата детето може да сфати дека згрешило, да почувствува одговорност и каење поради стореното и да биде свесно дека со медијација му се...