fbpx

Ејдриен Мејор (Adrienne Mayor)

Ејдриен Мејор, научен соработник за класици, историја и филозофија на науката на Универзитетот Стенфорд, е предавач на постдипломски студии и истражувач од Бегруен за 2018-2019 година во Центарот за напредни студии за бихејвиористички науки при Стенфорд. Таа е автор на книгата која наскоро ќе биде објавена: Gods and Robots: Myth, Machines, and Ancient Dreams of Technology (ноември 2018). 

Античка Грција ни испраќа предупредување и појаснување за вештачката интелигенција

Ејдриен Мејор (Adrienne Mayor)

22.06.19

Ејдриен Мејор (Adrienne Mayor) Треба ли навистина да веруваме дека човештвото ќе се приспособи и навремено ќе ги решава проблемите што доаѓаат со...