fbpx

Ариех Нејер (Aryeh Neier)

Ариех Нејер, почесен претседател на Фондациите за отворено општество и основач на „Хјуман рајтс воч“ (Human Rights Watch), е автор на The International Human Rights Movement: A History (Меѓународното движење за човекови права: Историски преглед).

Турција повторно го проби дното во однос на човековите права

Ариех Нејер (Aryeh Neier)

06.04.19

Ариех Нејер (Aryeh Neier) Затворањето на овие лидери на граѓанското општество поради нивната улога во законски протести претставува кршење на нивните...

Таму каде што исчезнува слободниот говор

Ариех Нејер (Aryeh Neier)

08.06.18

Ариех Нејер (Aryeh Neier) Долго време ја бранев слободата на говорот за сите луѓе, дури и за оние кои изразуваат крајно ужасни ставови. Сепак, аплаудирав...

Поддршка за Турција во ситуацијата со бегалците

Ариех Нејер (Aryeh Neier)

16.03.18

Ариех Неиер (Aryeh Neier) Ограничувањето на слободата на медиумите и политичкото несогласување во Турција се причина за голема загриженост за...