fbpx

Андрес Веласко

Андрес Веласко, поранешен претседателски кандидат и министер за финансии на Чиле, е декан на Факултетот за јавна политика на Лондонската школа за економија и политички науки. Тој е автор на бројни книги и трудови за меѓународна економија и развој, а предавал и на универзитетите Харвард, Колумбија и Њујорк.

Како да се снајдеме без руски гас

Андрес Веласко

Марсело Токман

29.04.22

Во 2007 година, Чиле во иста мера зависеше од увезениот природен гас од Аргентина како што денес Германија зависи од природниот гас од...