fbpx

Barbara Halla

Barbara Halla është redaktore kryesore për faqen angleze të Exit News, një portal jofitimprurës gazetaresk në Shqipëri. Që nga viti 2017, ajo ka qenë gjithashtu pjesë e bordit redaktues të Asymptote, një revistë letrare ndërkombëtare e fokusuar në letërsinë e përkthyer nëanglisht, ku aktualisht shërben si redaktore e kritikës. Për Politikja, Barbara ka shkruar për rrënjët kulturore të dhunës seksuale në Shqipëri, një revistë akademike shqiptare, përveç projekteve të tjera të shkruara. Ajo ka një diplomë në histori nga Harvardi dhe ka jetuar dhe punuar në Tiranë, Kembrixh dhe Paris.

Si e sheh bota zgjidhjen “me dy shtete” për Palestinën dhe Izraelin

Murat Aliu

17.06.24

Autoritetet e Spanjës, Irlandës dhe Norvegjisë njoftuan të martën më 28 maj se njohin zyrtarisht shtetin e Palestinës. Gjithashtu më 5 qershor, Sllovenia, një vend anëtar i Bashkimit Evropian, me gjithë protestat e qeverisë izraelite, njoftoi se e njeh...

A do të sjellin zgjedhjet historike një të ardhme më të mirë?

Murat Aliu

17.05.24

Më 8 maj në Republikën e Maqedonisë së Veriut u realizuan zgjedhjet e rregullta të dyfishta, ata presidenciale dhe...

Dhe tani, me BE-në apo me Rusinë?

Murat Aliu

25.04.24

Shprehja “Europa”si sinonim i integrimit në Bashkimin Europian është mbase njëra ndër ato shprehje e cila përdoret më së shumti në diskursin politik e publik në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe së këndejmi është pjesë e pandarë e leksikut...

Epidemi Korrupsioni në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Murat Aliu

17.01.24

Në literaturë ekzistojnë përkufizime të shuma në lidhje me korrupsionin. Kështu sipas Bankës Botërore, korrupsioni përkufizohet si shpërdorim i pushtetit publik për interesa private. Prandaj në kuptimin e ngushtë të fjalës korruspion llogaritet nëse...

Dezinformimi në Shqipëri është një çështje e brendshme

Barbara Halla

06.04.22

Pavarësisht shijes dhe synimit, dezinformimi përhapet në të gjithë sferën mediatike shqiptare, në ato tradicionale apo online. Shpesh këto u shkojnë për shtati paragjykimeve dhe nevojave të njerëzve, që rrjedhin nga burime që ata u kanë besuar. Burime...

Përtej teorive të konspiracionit: Si keqmenaxhimi ndikoi procesin e vaksinimit në Shqipëri

Barbara Halla

04.10.21

Barbara Halla Dhe ndërsa qershori dukej si momenti kur Shqipëria kishte marrë kthesën, me normat e infeksionit që ranë në numra njëshifrorë, deri në fund të korrikut (pasi një numër rekord vizitorësh kishin hyrë në Shqipëri, duke tejkaluar numrat para...