fbpx

Charles Garrett

Charles Garrett, British Ambassador to Macedonia

Како Макрон ја турна нацијата во ризик

Светлана Јовановска

01.07.24

Се чини дека политичките партии, по шокот и во екстремно кус период, почнаа да сфаќаат дека екстремната десница е на само еден чекор од власта. И...

Како светот гледа на решението „две држави“ за Палестина и Израел

Мурат Алиу

17.06.24

Властите на Шпанија, Ирска и Норвешка на 28 мај објавија дека официјално ја признаваат државата...

Вештачката интелигенција под лупа: Дигиталниот екосистем, ЕУ, и Македонија

Андреј Дамески

10.06.24

Усогласеноста на македонското законодавство со неодамна донесените формални акти на Европската Унија кои се однесуваат на дигиталниот екосистем...

Збогум Македонијо

Charles Garrett

06.07.18

Чарлс Гарет, поранешен амбасадор на Велика Британија во Македонија Јас заминувам. Вашата земја ја напуштам со чувство на длабока почит за тоа што...

Демократијата не е спортски натпревар за навивање

Charles Garrett

16.09.16

Чaрлс Гарет, британски амбасадор во Република Македонија Денес, 15 септември е Меѓународниот ден на демократијата кој секоја година го...