fbpx

Даниел Т. Блумстајн (Daniel T. Blumstein)

Даниел Т. Блумстајн е професор на Катедрата за екологија и еволуциска биологија на УКЛА и на Институтот за животна средина и одржливост на УКЛА. Неговата последна книга, на која заеднички уредник е Вилијам Е. Купер, помладиот, е Escaping From Predators: An Integrative View of Escape Decisions

„Петте минути“ на Џорџа Мелони

Бил Емот

30.09.22

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека...

Европската унија треба што поскоро да ги отвори вратите за Балканот

Сабин  Селими

23.03.22

Најмоќниот надворешнополитички инструмент на ЕУ – нормативното влијание на членството - беше најдобрата алатка во...

Да се опстане во светот на пост-вистината

Даниел Т. Блумстајн (Daniel T. Blumstein)

04.08.17

Даниел Т. Блумстајн (Daniel T. Blumstein) И покрај лагите кои некои политичари ги продаваат, фактите уште се важни, а точното сфаќање на тие факти е од...