Дауд Кутаб (Daoud Kuttab)

Дауд Кутаб, поранешен професор по новинарство на програмата Ферис при Универзитетот Принстон, е претседател на Комитетот за слобода на печатот во одборот на Меѓународниот институт за новинари. Следете го на twitter.com/daoudkuttab.

Свет полн со луѓе како Кашоги

Дауд Кутаб (Daoud Kuttab)

19.01.19

Дауд Кутаб (Daoud Kuttab) Злосторствата против новинарите се распространети низ целиот свет, особено во авторитарните режими. Поради суштинската...