fbpx

м-р Џелал Незири

Џелал Незири има магистрирано во областа на комуникациите и односите со јавноста на Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања при Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје. Тој има богато новинарско искуство. Веднаш по дипломирањето на Филолошкиот факултет во 1999, се приклучи како новинар во дневниот весник на албански јазик Факти. Во 2002 станува уредник на дневниот весник Глобал, а работи и како соработник на неделникот Лоби. Во 2003 беше ангажиран како дописник на весникот Коха Диторе Македонија, додека работеше во неделникот Јава. Во 2005 беше уредник во весникот Лајм Ексклузивно, а во 2007 го основа неговиот неделник Национал. Од 2011 година е основач и претседател на Центарот за истражувачко новинарство СКУП Македонија во Скопје

Нарушеното здравје на жртвите на родово базирано насилство

Катарина Ставриќ

10.01.24

Родово базираното насилство врз жени и девојчиња е една од најраспространетите повреди на човекови права што сериозно влијае на сите аспекти на...

Која е крајната цел на Кина со мерките против КОВИД?

Ненси Чијан

15.04.22

Веќе две години, политиката на Кина против КОВИД, односно преземањето секоја можна мерка за да се елиминира појавата на КОВИД-19, се покажа како...

Поделбата на општеството на „про-западно“ и „про-источно“ оневозможува аргументирана дебата за „НАТО ефектот“

м-р Џелал Незири

07.11.18

МК   ALB м-р Џелал Незири Македонија, нејзините институции и факторите кои го одредуваат политичкиот курс во земјата несомнено треба да го...

Нови партии за поголем политички хаос во албанскиот кампус во Република Македонија

м-р Џелал Незири

07.12.17

м-р Џелал Незири Неконтролираниот политички развој, кој создаде пет парламентарни партии на етничките Албанци, ја прави нестабилна политичката...

Се навестува ли крајот на етничките партии?

м-р Џелал Незири

21.12.16

м-р. Џелал Незири Дали може да се очекува во иднина да се надминат етничките прашања и да се премине на помасовно гласање за надетничките платформи...