fbpx

Absurditetet kafkiane të Programit Vjetor të Letërsisë

23.02.22

Kurse Ministria e Kulturës e Maqedonisë edhe këtë vit me shpalljen e rezultateve vjetore për financimin e projekteve me interes kombëtar e shpalli qartë dhe pa mëdyshje ambicien e saj për t'u renditur në krye të paqartësisë (apo siç është në modë të...

Qyteti ka kuptim vetëm nëse pasqyron nevojat e qytetarëve të tij!

07.12.21

Filip Kletnikov Vallë dhe deri në çfarë mase qytetet u shërbejnë interesave të qytetarëve të tyre (demokracia) apo elitave te të cilët është i përqendruar kapitali (autoritarizmi)? Në fjalorin e tij “Fjalori i djallit”, i njohur për...

Mbrëmjet e Poezisë së Strugës në rënie të lirë

07.09.21

Filip Kletnikov Duke pasur parasysh serinë e dështimeve në vitet e fundit, njerëzit kryesorë të festivalit duhet të parashtrojnë pyetjen – vetes dhe “autoriteteve” të famshme (sepse, siç e dimë, paratë janë gjithmonë një justifikim dhe...

Nihilizmi – pse gjithnjë e më shumë (nuk) besojmë në asgjë?

26.07.21

Filip Kletnikov Mbi të gjitha, civilizimi mund të përkufizohet si një tufë që ka një nevojë racionale për të legjitimuar dhe justifikuar masakrat, grabitjen dhe uzurpimin e tij. Megjithëse shoqëria njerëzore në diferencimin, errësinë dhe korrupsionin e...

Tradhtia e krishterimit

29.04.21

Filip Kletnikov Theksimi i tepërt i mëkatit të individit, kërkesa për bindje (nënshtrim) dhe përgjegjësi prej tij kundrejt vajosjes së korporatës (kishës, shtetit) do të bëhen baza e krishterimit nga Konstandini e tutje. Krishterimi: kolos i...