fbpx

Фестим Ризанај

Фестим Ризанај е истражувач и проверувач на факти на платформата за проверка на факти, hibrid.info, како и надворешен асистент на Катедрата за новинарство на Универзитетот во Приштина. Докторирал на Универзитетот Анадолу во Турција, во областа на новинарството. Тој има објавено книга на турски јазик за стратешките наративи на меѓународните радиодифузери во Западен Балкан во контекст на јавната дипломатија.

Вештачка интелигенција: Помеѓу информациите и дезинформациите

Фестим Ризанај

12.04.24

Во последниве години, ширењето на технологијата на вештачка интелигенција (ВИ) револуционизираше различни индустрии, вклучувајќи ги и...