fbpx

Гордон Браун

Гордон Браун, поранешен премиер и канцелар на трезор на Обединетото Кралство, е посебен пратеник на Обединетите Нации за глобално образование и претседавач на Меѓународната комисија за финансирање глобални можности за образование. Тој истовремено претседава и со Советодавниот одбор на Фондацијата Каталист.

Победата на Џонсон е загуба за моќта на Британија

Гордон Браун

20.12.19

Гордон Браун (Gordon Brown) Откако доби мандат на изборите, премиерот на Обединетото Кралство, Борис Џонсон, најверојатно без никакви одлагања ќе се...

Моментот на вистината за универзалното образование

Гордон Браун

23.03.18

Гордон Браун (Gordon Brown) „Не сакам да умрам“, моли едно преплашено девојче од една од воените зони, „сакам само да учам“. Сепак, во нејзиното писмо до...