fbpx

Габриела Димовска

Габриела Димовска е дипломиран економист и студент на магистерски студии на департмантот Монетарна економија финансии и банкарство на Економскиот факултет во Скопје. Моментално работи како постар истражувач во Центарот за економски анализи (ЦЕА) во областа на макроекономијата, социо-економијата, анализа на јавни политики, но и е дел од управувачкиот одбор на организацијата. Автор е на повеќе публикации од областа на фискалната транспарентност и социо-економијата.  

За да го одржи мирот, ЕУ се подготвува за војна

Светлана Јовановска

29.05.24

„Беше 3:30 часот наутро на 24 февруари 2022 година кога ме разбуди звукот на ѕвонењето на мојот...

2024: година на екстремната десница?

Светлана Јовановска

31.01.24

Според експертите, денес крајната десница станува неопходна во креирањето на владите. Овие партии нема повеќе да можат да бидат игнорирани....

Како Хамас политички го победува Израел

Светлана Јовановска

20.12.23

Несомнено е дека во урнатините на палестинските градови и села се раѓа нова генерација млади полни со омраза против колонизаторот и опресорот...

Руската инвазија на Украина сее поделби и во БиХ

Емир Зулејхиќ

Далио Сијах

14.04.22

За дел од политичарите, медиумите и јавноста, војната во Украина се доживува како агресија што треба да се осуди и запре, додека од друга страна, во...

Независноста на Државниот завод за ревизија заглави со уставните измени

Габриела Димовска

25.11.16

Габриела Димовска Државниот завод за ревизија нема доволно финансиски средства да спроведува целосна годишна ревизија на трошењето на парите од...