fbpx

Горан Јанев

Горан Јанев е професор по социјална антропологија на Институтот за социолошки и политичко правни истражувања во Скопје.

Полека одиме кон дистопија

Роберт Скиделски (ROBERT SKIDELSKY)

02.06.23

Среде оваа растечка возбуда околу генеративната вештачка интелигенција, расте и загриженоста за нејзиниот потенцијален придонес кон ерозијата...

Автостоперски водич низ Балканот: посебно издание – Македонија

Горан Јанев

15.03.21

Горан Јанев Нашите политички елити проектираат етнички поделено општество. Преку етничките гласови се дограбуваат до власт и потоа располагаат...