Џорџ Сорос

Џорџ Сорос е претседавач на Сорос фонд менаџмент и Фондациите Отворено општество. Тој е пионер на индустријата за хеџ-фондови и автор на голем број книги, вклучувајќи ги и The Alchemy of Finance, („Алхемијата на финансиите“); The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What it Means („Новата парадигма за финансиските пазари: Кредитната криза од 2008 година и нејзиното значење“) и The Tragedy of the European Union: Disintegration or Revival? („Трагедијата на Европската унија: Распад или преродба?). Неговата најнова книга е In Defense of Open Society (Во одбрана на отворено општество)(Public Affairs, 2019 година).

Европа мора да им се спротивстави на Унгарија и Полска

Џорџ Сорос

11.12.20

Џорџ Сорос (George Soros) Европската унија не може да си дозволи отстапување од одредбите за владеење на правото што важат при распределбата на средства...