fbpx

Ханс Бергстром

Ханс Бергстром е поранешен главен уредник на Dagens Nyheter, водечки дневен весник во Шведска. Тој е професор по политички науки на Универзитетот во Гетеборг и член на Кралската академија на науките на Шведска.

Медиумите во Србија помеѓу путинофилијата и новата светска реалност

Д-р Динко Грухоњиќ

01.04.22

Тешко е да се избегне впечатокот дека овој култ е на многу повисоко ниво од култот на личноста на самиот Александар...

Темната вистина за шведскиот модел

Ханс Бергстром

09.05.20

Ханс Бергстром (Hans Bergstrom) Во време кога пандемијата на коронавирусот владее со светот, Шведска беше една од западните држави која применуваше мошне...