fbpx

Христина Рунчева Тасев

д-р Христина Рунчева Тасев е доцент на Правниот факултет "Јустинијан Први" во Скопје, на научната област применети политички науки. Автор е на стручни и научни трудови објавени во домашни и меѓународни списанија и има работено на повеќе истражувачки проекти. Таа е една од основачите на Македонскиот институт за европски студии (МИЕС).

Институционална парализа на македонскиот систем: дали лидерските средби се решение?

Христина Рунчева Тасев

19.06.18

доц. д-р Христина Рунчева Тасев Откочувањето на политичките кризи со помош на форматот на лидерските средби не е најдобриот начин, но засега е...