fbpx

Иван Дургутов

Иван Дургутов е магистер по право при Правниот факултет "Јустинијан Први" на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј" во Скопје. Негова специјалност е казненото право, а особено темите за човекови права, со осврт на говорот на омраза и криминалот од омраза. Активен член и дел од раководството е на Европското здружение на студенти по право (ЕЛСА) - Република Македонија.

Најважните случувања во 2023 година

Мајкл Џ. Боскин

29.12.23

Изминатава 2023 година ќе биде запаметена по големиот број на значајни економски, политички и технолошки...

Како Извештајот на ЕК за 2022 година го гледа напредокот на македонските евроинтеграции?

Иван Дургутов

11.11.22

Новиот тон на годинешниот извештај, како и трите посети на Скопје за само една година на претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер...

Путин со тенкови и војници, ЕУ и САД со економски санкции – кој прв ќе попушти?

Иван Дургутов

21.03.22

Нема ама. Секоја случајност со дневно-политичките збиднувања на нашиот исток, (обидот за) добрососедските односи и блокадата на...

Малата Ембла и големата порака која таа ја носи

Иван Дургутов

14.02.22

Малата по години, но големата по душа Ембла, уште еднаш ни докажа дека како општество потфрламе тогаш кога треба најмногу да се...

Да учиме од грешките во 2021, за да имаме поуспешна 2022 година

Иван Дургутов

10.01.22

Иван Дургутов Крајно време е целосно да го стабилизираме нашиот пат како држава. Ако преминот од декември кон јануари треба секогаш да симболизира...